Pleje og vedligeholdelse af sko og støvler med TEX-membran

Pleje og vedligeholdelse af sko og støvler med TEX-membran

Tex-membran i sko og støvler sørger både for at give fødderne et behageligt klima og er samtidig et vandtæt materiale. Ligesom med gummistøvler kræver støvler og sko med tex-membran en smule pleje og vedligehold for at kunne fastholde åndbarhed samt vandtæthed.

Imprægnering forlænger levetiden af sko og støvler med TEX-membran
Fodtøj med tex-membran skal imprægneres oftere end andre tekstiler. Det skyldes, at fodtøjet oftere bruges i vådt og køligt vejr og for at bevare fodtøjets modstandsdygtighed anbefaler vi, at du imprægnerer fodtøjet inden brug og minimum én gang om måneden efterfølgende.

Tjek altid om skoen er markeret som vandtæt med en ”waterproof” markering. Du kan ikke gøre en sko vandtæt ved blot at imprægnere den.

Rengøring og opbevaring af sko og støvler med TEX-membran
Membran som materiale er meget varmefølsomt og må derfor under ingen omstændigheder vaskes i vaskemaskine eller til tørring i tørretumbler. Afvask i stedet fodtøjet med en fugtig klud.

Ved tørring af dine støvler og sko med membran må du ikke sætte fodtøjet i et varmeskab, på en radiator eller i direkte sollys. Lad i stedet langsomt fodtøjet tørre ved brug af gamle aviser eller ved almindelig lufttørring. Husk at tage indlægssålen ud og lad den lufttørre.

Se vores udvalg af børnestøvler her og støvler til teens her.