WODEN SNEAKERS

A GREENER FOOTPRINT

WODEN er et skandinavisk sneaker brand med fokus på de skandinaviske designværdier, naturlige kvalitetsmaterialer og stor værdi for pengene. Vi tror på produkter og mennesker, hvorfor vores sko er omhyggeligt designet og produceret af passionerede og dygtige mennesker. Mode, funktionalitet og anatomi er essentielle elementer i WODEN DNA’et, der sikrer sneakers omhyggeligt designet til det urbane liv.

WODEN blev grundlagt i 2013 af Carsten Holm, der som skomager med en lang historik fra skobranchen vidste, at natur og skandinavisk designtradition kombineret med en sneakers’ DNA og høj kvalitet til en overkommelig pris, ville være det rigtige afsæt til at skabe den moderigtige, skandinaviske sneaker. Det er det, vi i dag kalder Scandinavian Simplicity

EN ANSVARLIG TILGANG

Med respekt for miljø og omgivelser arbejdes der ud fra en ansvarlig tilgang: REDUCE. REUSE. RECYCLE.
Vi ønsker at være mere en bare en sneaker. Vi stræber altid efter at skubbe barrieren for hvordan sko kan konstrueres med fokus på, at give vores sko et grønnere fodaftryk. Derfor har vi i vid udstrækning erstattet syntetiske materialer til fordel for fiskelæder som WODEN DNA, et minimum af 10% genbrugsgummi i vores ydersåler samt miljøvenlige korksåler indvendigt i alle sko. Læs mere om vores brug af ansvarlige materialer her.

Vores fabrikker

Enhver WODEN sneaker består af mere end 115 komponenter fra forskellige faciliteter. Størstedelen af WODEN sneakers produceres i Vietnam, hvor vi har egne kvalitetskontrollører ansat, som er tilknyttet vores produktionslinje. WODENs ansatte i Vietnam, såvel som øvrige lande, er meget dyrebare for os. Derfor overholdes gældende regler i forhold til aflønning, betingelser og krav til arbejdsforhold i de områder vi opererer i. 

WODEN HIE produceres i Portugal. HIE står for Handmade in Europe. Portugal er kendt for sin stærke profil i produktion af højkvalitets lædersko, hvilket vi sætter en stor ære i at kunne videregive til WODEN DNA’et. I Portugal samarbejder vi med en lokal samarbejdspartner som vi siden 2013 har haft produktion hos.