WODEN er inspireret af naturen. Med afsæt i bevidste holdninger om materialevalg og produktion, gør WODEN hvad der er muligt for at kunne passe godt på naturen som vi kender den. For dig betyder det, at syntetiske materialer i vid udstrækning er bandlyst, og i stedet bruges ægte læder, ruskind, miljøvenlige korksåler indvendigt i skoen og ydersåler af minimum 10% genbrugsgummi.

WODENs nordiske ophav, Skandinavien, står vores hjerter meget nær. I den sammenhæng forsøges det, innovativt, at inkorporere nye, nordiske, materialevalg og teknologier i produktionen og samtidig arbejde så bæredygtigt, som overhovedet muligt.

Kork

Alle indersåler i WODEN og WODEN KIDS sko består af kork. Kork er et naturligt og bæredygtigt materiale, som forsigtigt skrabes af korktræet således, at træet bliver stående og kan danne ny bark. Kork er medvirkende til at sikre et godt klima i skoen og ikke mindst god komfort. Korksålerne er stødabsorberende, hvilket giver en behagelig og fleksibel sko, som passer til den urbane livsstil.

Gummi

WODEN stræber efter at lave sneakers, som efterlader et grønt fodspor. Over flere år er holdbarhed og fleksibilitet i vores ydersåler blevet testet og resultatet er en unik kombination der indeholder minimum 10% genbrugsgummi blandet med naturgummi og almindelig gummi, uden at gå på kompromis med støtte og komfort.

Fiskelæder

Bæredygtighed er en vigtig del af WODEN DNA’et. I vores North Sea Collection finder du et stort udvalg af sneakers, som er produceret i lakseskind, hvilket oprindeligt er et spildmateriale i fiskeindustrien. Fiskeindustrien anvender kun 1% af lakseskindet og resten smides ud, uden at udnytte de fantastiske naturlige ressourcer. Lakseskind er 10 gange stærkere end kalveskindslæder, grundet fibrene i lakseskindet krydses, sammenlignet med kalvens som kun går i én retning. Fiskeskind som materiale giver en smuk tekstur og en tredimensionel dimension, der passer perfekt i WODENs æstetik og designmæssige udtryk.