NORDIC FISH LEATHER

Fra spildprodukt til sneakers

Fiskelæderet, som vi anvender på alle WODENs sneakers, er et spildprodukt fra den islandske fiske- og fødevareindustri. En industri, hvor kun 1% af selve skindet bliver anvendt og resten destrueret. Fiskelæderet, der primært stammer fra laks, er både slidstærkt og holdbart. Det skyldes fiskelæderets særlige krydsfibre-struktur, der gør fiskelæder op mod 9 gange stærkere end kalvelæder. Fiskelæderet behandles og garves skånsomt på Island. Det sker ved hjælp af Islands naturlige varme kilder. Dette er 100% grøn energi, hvilket gør at produktionen af fiskelæder som materiale er helt CO2 neutralt.

ANSVARLIGT FISKERI

Vores fiskelæder stammer fra Nordic Fish Leather Iceland. Nordic Fish Leather Iceland har en MSC-certificering for at sikre, at fiskelæderet stammer fra ansvarligt fiskeri.

MSC-certificeringen bruges til at vurdere, om et fiskeri er veldrevet og bæredygtigt. Det afgøres af en uafhængig tredjepart for at garantere gennemsigtighed. På den måde forvaltes fiskeriaktivitet med forsigtighed, så andre arter og habitater i økosystemet kan holdes sunde.

Nordic Fish Leather

Design med ansvarlighed

01

Vi forvandler affald til den fineste mode. Design med ansvarlighed. Fiskelæder har en lav indvirkning på miljøet.

02

Fiskeskind er normalt et spildprodukt. Forarbejdning af fiskelæder forhindrer, at skindene kastes tilbage i havet.

03

Bæredygtighed er et af nøgleelementerne hos Nordic Fish Leather. Nordic Fish Leather bruger kun skind fra fisk, der er bæredygtigt fisket eller opdrættet.

04

Fiskelæder har været brugt i århundreder. Brugen bygger på en gammel og stolt tradition. Brugen af fiskelæder er en ældgammel tradition i nordiske samfund langs floder, vandløb og kyster.

05

Det samlede strømforbrug er CO2-neutralt. Nordic Fish Leather bruger udelukkende vedvarende energi til produktionen af fiskelæder. Fiskelæder kræver mindre energi og færre ressourcer at frembringe end konventionelle materialer.

06

Miljøvenlig produktion. Nordic Fish Leather sætter en enorm ære i at være en 100 % bæredygtig virksomhed, der udelukkende drives af geotermisk energi og vandkraft. 100 % af strømforsyningen stammer fra vandkraft. Det varme vand kommer fra varme kilder tæt på byen, hvor fabrikken ligger.

07

Fiskelæder vejer ikke ret meget, hvilket gør det let at arbejde med. Læder fra Nordic Fish Leather bruges til et bredt udvalg af produkter som f.eks. sko, bælter, håndtasker og forskelligt tilbehør.

08

Fiskelæder er ni gange mere robust end almindeligt læder. De krydsede fibre giver et mere holdbart læder til produkter, der skal være stærke.

09

Nordic Fish Leather og vores forgængere har i mere end 20 år arbejdet på løsninger på at gøre dette oversete kvalitets-råmateriale til et værdifuldt produkt. Resultaterne kan nu ses i fremragende produkter, der skabes af både enkeltpersoner og store designvirksomheder.

ATLANTISK LÆDER FRA LAKS

ATLANTISK LÆDER FRA HAVKAT

ATLANTISK LÆDER FRA TORSK